les tueries du Brabant

forum sur les tueries du Brabant
 
AccueilAccueil  PortailPortail  Dernières imagesDernières images  S'enregistrerS'enregistrer  Connexion  
Le deal à ne pas rater :
LEGO Icons 10331 – Le martin-pêcheur
35 €
Voir le deal

 

 Tinck, Jean-Marie

Aller en bas 
+41
Ben
sinope
stoukette69
dcmetro
gypsy
RAFTON
Belgium10point
perplexe
larsan
Boemerang
aga
chris
tafff
luanda
FAITESVITE
Cusmenne Claude
romeo
Henry
CQB241
Hoho
bernard1957
Et In Arcadia Ego
ginlo
dislairelucien
K
pami75
Saint Val
alain
signor
HERVE
thiry
michel
malvira
soldat inconnu
totor
Hubert Bonisseur de La Ba
Robert du Bois
dim
CS1958
Frédéric
bernarddeboussu
45 participants
Aller à la page : Précédent  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 21 ... 32  Suivant
AuteurMessage
dim




Nombre de messages : 1674
Date d'inscription : 28/10/2008

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyVen 20 Juin 2014 - 21:11

bernarddeboussu a écrit:
Jean-Marie aurait donc, non une soeur, mais bien trois!  Marie-Anne, Anne-Marie et Marie-France... 
le JMT à la trompette, pas le notre
Revenir en haut Aller en bas
bernarddeboussu




Nombre de messages : 1107
Localisation : BORINAGE
Date d'inscription : 05/02/2014

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyVen 20 Juin 2014 - 21:35

@dim:

D'accord! C'est une homonymie tout simplement...on laisse tomber ce côté-là de l'arbre! Wink

Mais le nôtre, de Jean-Marie, il vient bien de quelque part...?  alien 
Revenir en haut Aller en bas
HERVE




Nombre de messages : 21559
Date d'inscription : 08/12/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 12:01


https://www.apache.be/2014/05/28/de-santana-van-de-bende-van-nijvel/

De Santana van de Bende van Nijvel

Agent Claude Haulotte van de gemeentepolitie was druk in de weer met de verspreiding van kiesbrieven in het Waals-Brabantse Waver. Enkele mensen  maakten hem erop attent dat er een overval gaande was bij wapenhandelaar Daniël Dekaise in de Rue de Bruxelles. Haulotte zette zijn dienstvoertuig voor de auto van de bandieten. Uitgerekend op dat moment stormden die naar buiten. Nog voor hijzelf zijn wapen kon trekken, werd Haulotte doodgeschoten. Eén van de overvallers zette de politiewagen opzij en vluchtte samen met twee kompanen in een VW Santana, richting Brussel.

Bende van Nijvel

Onmiddellijk werd alarm geslagen. Twee leden van de lokale BOB, de Bijzondere Opsporingsbrigade van de rijkswachters, zetten met een R4 de achtervolging in. In Hoeilaart reed de Santana zich klem in een file voor een verkeerslicht. De rijkswachters reden de rij auto’s voorbij. Als ze naast de Santana kwamen, werden ze meteen onder vuur genomen. Beiden raakten zwaar gewond. De overvallers zetten hun vlucht verder. De Santana werd enkele uren later uitgebrand terug gevonden in het Zoniënwoud. Het was 30 september 1982.

Eén van de getuigen van de schietpartij in Hoeilaart was meester-kok Pierre Romeyer. Achteraf verklaarde hij, lid van een schietclub, dat het goed getrainde schutters waren. ’s Avonds kreeg Romeyer een telefoontje van een onbekende die hem de wijze raad gaf de gebeurtenissen in Hoeilaart zo vlug mogelijk te vergeten.

De verklaring van de meester-kok over de gangsters werd achteraf bevestigd door de twee getroffen BOB’ers. Die vergeleken het met dat van het speciale interventieteam van hun korps. Eén van hen meende zelfs in één van de criminelen een lid te herkennen van de Brusselse BOB. Na een kleine politieoorlog over de vraag welk korps de bijzonderste getuige mocht verhoren, werd een robotfoto van één van de overvallers gemaakt.

Stoere Jean-Marie Tinck

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de Santana al een ‘misdaadcarrière’ had. Die begon op 10 mei 1982 in Elsene. “Twee mannen, elk gewapend met een revolver met lange loop, gaan onder bedreiging van hun wapens, over tot de diefstal van een grijze metaalkleurige Austin Allegro”, aldus de officiële versie van die gebeurtenissen. “Ze verplichten de bestuurder op de grond te gaan liggen en de sleutels van de wagen af te geven. De daders rijden weg met het voertuig in de richting van Watermaal-Bosvoorde. De gestolen wagen verkeerde in slechte en verouderde staat en de benzinetank was praktisch leeg. De Austin wordt daags nadien teruggevonden te Lembeek, waar een Volkswagen Santana werd ontvreemd.”

Van één van de daders in Elsene werd een robotfoto gemaakt die het  nummer 17 kreeg. Pas twee weken geleden kon daarop een naam worden geplakt: Jean-Marie Tinck, overigens geen onbekende van het gerecht. De hint kwam van een man tegen wie Tinck verteld zou hebben destijds lid te zijn geweest van de Bende. Tinck ontkende, want stoerdoenerij.

Tinck zit nu in de cel, wachtend op de resultaten van verder onderzoek. Een robotfoto op zich heeft niet veel waarde. Die moet met veel meer bezwarende elementen worden aangevuld. Pas dan kan de medeplichtigheid van Tinck voor een rechter worden hard gemaakt. De cruciale vraag is in hoeverre past hij in het plaatje van de Bende van Nijvel.

Moordende raid in Aalst

Voor de overval in Waver was de gestolen Santana gebruikt op 14 augustus 1982 bij een gewelddadige nachtelijke overval op een kruidenierswinkel in het Noord-Franse Maubeuge. Na Waver werden in het Brusselse talloze overvallen gepleegd, maar van de daders geen spoor. Uit onderzoek bleek dat ze allemaal wel op een of andere manier met elkaar te maken hadden: zelfde wapens en munitie, zelfde voertuigen, zelfde modus operandi,…

Eén van die overvallen had op 17 september 1983 plaats aan het Colruyt-filaal in Nijvel. Vandaar de benaming ‘Bende van Nijvel’. Tijdens die overval maakten de gangsters gebruik van een donkere Saab. Daarop werden achteraf drie vingerafdrukken gevonden, waarvan er eentje zelfs op een stukje plakband. Geen beter spul waarop je goeie afdrukken achterlaat. Twee vingerafdrukken waren ook al ontdekt op een vuilniszak, die door één van de daders was vastgegrepen bij een andere overval. Er werd niks mee gedaan.

De bende sloeg voor de allerlaatste keer toe op 9 november 1985 in de Delhaize van Aalst. Daarbij werden acht klanten afgeslacht voor een buit van iets meer dan 700.000 frank. Allerlei wilde cowboy- en indianenverhalen zijn sindsdien in de wereld gestuurd, het ene nog grotesker dan het andere.

Perslekken

José Mendez, vertegenwoordiger voor Latijns-Amerika van wapenfabrikant FN, werd op 7 januari 1986 dood aangetroffen in zijn wagen op de oprit van de autosnelweg Brussel-Namen in het Waals-Brabantse Rosières. Toen een BOB’er het droevige nieuws aan zijn vrouw ging vertellen, was er een vriend des huizes op bezoek: Madani Bouhouche, voormalig lid van de Brusselse BOB. Daar had hij jarenlang een team gevormd met Robert ‘Bob’ Beijer en Christian Amory. De twee B’s waren uit het speurdersteam gezet nadat aan het licht was gekomen dat zij een collega hadden afgeluisterd die een drugsdealer verhoorde. Bouhouche werd naar de brigade van Ukkel verbannen, Beijer naar Oudergem. Toen in Waver wapenhandelaar Dekaise werd overvallen, hadden beiden geen dienst.

Niet lang na hun overplaatsing nam het tweetal ontslag uit de rijkswacht en richtte een goed draaiend privé-detectivebureau op. Na verloop van tijd gingen ze wel elk hun eigen weg. Zakelijk, want ze bleven intens contact met elkaar houden.

Het was de speurders uit Waver inmiddels ook opgevallen dat de overvaller, waarvan nadien een robotfoto was gemaakt, sterk geleek op Bouhouche. Verder onderzoek werd hen echter op allerhande manieren onmogelijk gemaakt door procureur des konings Deprêtre. Daarvoor organiseerde hij zelfs perslekken. Want volgens hem was het hele Bende-drama uitgevoerd door enkele kleine criminelen uit de verarmde Borinage die inmiddels waren gearresteerd. Die hadden het gedaan om naar de hoeren te kunnen gaan.
Ze werden evenwel vrijgesproken

Niet enkel de Waverse rechercheurs werd het leven lastig gemaakt. Voor de tweede parlementaire onderzoekscommissie naar de Bende werd verklaard hoe op 6 juni 1997 tevergeefs gepoogd werd bij de Brusselse inlichtingensectie meer gegevens op te vragen over het duo Bouhouche-Beijer. In dit verband viel de naam van een oud-collega bij de Brusselse BOB, die er als wapenexpert ‘Pietje Boem’ werd genoemd. Fievez maakt vandaag de dag deel uit van het onderzoeksteam in Charleroi.

Piekfijn in het pak

Bouhouche was gek op wapens, een meester in het gebruik ervan en lid van een van de schietclubs in het Brusselse. Hij werd al vlug verdacht de moordenaar van Mendez te zijn. Maar hét bewijs kon niet worden gevonden. Toch hadden hij en Beijer al zoveel op hun kerfstok dat ze voor de rechter moesten verschijnen: wapendiefstal, nachtelijk schieten, aanslagen op personen, diefstal,….

Aan de vooravond van dat proces maakte ik een afspraak met Bouhouche in een deftig café in het Brusselse. Het was 28 september 1989. Net zoals bij onze vorige ontmoeting zat hij piekfijn in het pak. Zoals een witteboordencrimineel. Ik had inmiddels de robotfoto die in Waver van één van de overvallers was gemaakt, in handen gekregen. Die had ik laten zien aan een oude-collega van Bouhouche bij de Brusselse BOB. De man belde me ’s anderdaags op. Hij had in zijn huis een foto gevonden die destijds was gemaakt op een personeelsfeestje van de BOB’ers. De gelijkenis van één van de aanwezigen met Bouhouche, was onmiskenbaar.

In het café liet ik Bouhouche de robotfoto zien. “Monsieur Bouhouche, c’est vous n’est-ce pas?” Zonder aarzelen antwoordde hij: “Non, c’est Amory.” Ik was verbaasd door het antwoord omdat ik Amory zelf al een paar keer had ontmoet en die geleek helemaal niet op de figuur van de robotfoto.

Vijf dagen na onze babbel gingen Bouhouche en Beijer naar Antwerpen om een zakenman ertoe aan te manen zijn schuld bij hun opdrachtgever te betalen. Er ontstond tumult. Bouhouche, mij altijd omschreven als zeer impulsief, schoot één van de aanwezigen dood. Het tweetal vluchtte naar het buitenland. Uiteindelijk verschenen ze toch voor het assisenhof in Brussel en werden ze streng veroordeeld. Maar voor de moord op Mendez beschikte de rechters over geen echt bezwarend element. Juridisch gezien loopt de moordenaar van Mendez dus nog altijd op vrije voeten.

Na het uitzitten van zijn straf vestigde Bouhouche zich in een stadje aan de voet van de Franse Pyreneeën. De Belgische politiediensten wisten het niet eens. Hij kwam er op 22 november 2005 door een stom ongeval tijdens het houthakken om het leven. Hem kan niet meer worden gevraagd of hij ooit Tink, die sterk gelijkt op robotofoto 17, heeft ontmoet.

Revenir en haut Aller en bas
CS1958




Nombre de messages : 3169
Age : 66
Localisation : LILLE
Date d'inscription : 26/05/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 14:19

HERVE a écrit:

https://www.apache.be/2014/05/28/de-santana-van-de-bende-van-nijvel/

De Santana van de Bende van Nijvel

Agent Claude Haulotte van de gemeentepolitie was druk in de weer met de verspreiding van kiesbrieven in het Waals-Brabantse Waver. Enkele mensen  maakten hem erop attent dat er een overval gaande was bij wapenhandelaar Daniël Dekaise in de Rue de Bruxelles. Haulotte zette zijn dienstvoertuig voor de auto van de bandieten. Uitgerekend op dat moment stormden die naar buiten. Nog voor hijzelf zijn wapen kon trekken, werd Haulotte doodgeschoten. Eén van de overvallers zette de politiewagen opzij en vluchtte samen met twee kompanen in een VW Santana, richting Brussel.

Bende van Nijvel

Onmiddellijk werd alarm geslagen. Twee leden van de lokale BOB, de Bijzondere Opsporingsbrigade van de rijkswachters, zetten met een R4 de achtervolging in. In Hoeilaart reed de Santana zich klem in een file voor een verkeerslicht. De rijkswachters reden de rij auto’s voorbij. Als ze naast de Santana kwamen, werden ze meteen onder vuur genomen. Beiden raakten zwaar gewond. De overvallers zetten hun vlucht verder. De Santana werd enkele uren later uitgebrand terug gevonden in het Zoniënwoud. Het was 30 september 1982.

Eén van de getuigen van de schietpartij in Hoeilaart was meester-kok Pierre Romeyer. Achteraf verklaarde hij, lid van een schietclub, dat het goed getrainde schutters waren. ’s Avonds kreeg Romeyer een telefoontje van een onbekende die hem de wijze raad gaf de gebeurtenissen in Hoeilaart zo vlug mogelijk te vergeten.

De verklaring van de meester-kok over de gangsters werd achteraf bevestigd door de twee getroffen BOB’ers. Die vergeleken het met dat van het speciale interventieteam van hun korps. Eén van hen meende zelfs in één van de criminelen een lid te herkennen van de Brusselse BOB. Na een kleine politieoorlog over de vraag welk korps de bijzonderste getuige mocht verhoren, werd een robotfoto van één van de overvallers gemaakt.

Stoere Jean-Marie Tinck

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de Santana al een ‘misdaadcarrière’ had. Die begon op 10 mei 1982 in Elsene. “Twee mannen, elk gewapend met een revolver met lange loop, gaan onder bedreiging van hun wapens, over tot de diefstal van een grijze metaalkleurige Austin Allegro”, aldus de officiële versie van die gebeurtenissen. “Ze verplichten de bestuurder op de grond te gaan liggen en de sleutels van de wagen af te geven. De daders rijden weg met het voertuig in de richting van Watermaal-Bosvoorde. De gestolen wagen verkeerde in slechte en verouderde staat en de benzinetank was praktisch leeg. De Austin wordt daags nadien teruggevonden te Lembeek, waar een Volkswagen Santana werd ontvreemd.”

Van één van de daders in Elsene werd een robotfoto gemaakt die het  nummer 17 kreeg. Pas twee weken geleden kon daarop een naam worden geplakt: Jean-Marie Tinck, overigens geen onbekende van het gerecht. De hint kwam van een man tegen wie Tinck verteld zou hebben destijds lid te zijn geweest van de Bende. Tinck ontkende, want stoerdoenerij.

Tinck zit nu in de cel, wachtend op de resultaten van verder onderzoek. Een robotfoto op zich heeft niet veel waarde. Die moet met veel meer bezwarende elementen worden aangevuld. Pas dan kan de medeplichtigheid van Tinck voor een rechter worden hard gemaakt. De cruciale vraag is in hoeverre past hij in het plaatje van de Bende van Nijvel.

Moordende raid in Aalst

Voor de overval in Waver was de gestolen Santana gebruikt op 14 augustus 1982 bij een gewelddadige nachtelijke overval op een kruidenierswinkel in het Noord-Franse Maubeuge. Na Waver werden in het Brusselse talloze overvallen gepleegd, maar van de daders geen spoor. Uit onderzoek bleek dat ze allemaal wel op een of andere manier met elkaar te maken hadden: zelfde wapens en munitie, zelfde voertuigen, zelfde modus operandi,…

Eén van die overvallen had op 17 september 1983 plaats aan het Colruyt-filaal in Nijvel. Vandaar de benaming ‘Bende van Nijvel’. Tijdens die overval maakten de gangsters gebruik van een donkere Saab. Daarop werden achteraf drie vingerafdrukken gevonden, waarvan er eentje zelfs op een stukje plakband. Geen beter spul waarop je goeie afdrukken achterlaat. Twee vingerafdrukken waren ook al ontdekt op een vuilniszak, die door één van de daders was vastgegrepen bij een andere overval. Er werd niks mee gedaan.

De bende sloeg voor de allerlaatste keer toe op 9 november 1985 in de Delhaize van Aalst. Daarbij werden acht klanten afgeslacht voor een buit van iets meer dan 700.000 frank. Allerlei wilde cowboy- en indianenverhalen zijn sindsdien in de wereld gestuurd, het ene nog grotesker dan het andere.

Perslekken

José Mendez, vertegenwoordiger voor Latijns-Amerika van wapenfabrikant FN, werd op 7 januari 1986 dood aangetroffen in zijn wagen op de oprit van de autosnelweg Brussel-Namen in het Waals-Brabantse Rosières. Toen een BOB’er het droevige nieuws aan zijn vrouw ging vertellen, was er een vriend des huizes op bezoek: Madani Bouhouche, voormalig lid van de Brusselse BOB. Daar had hij jarenlang een team gevormd met Robert ‘Bob’ Beijer en Christian Amory. De twee B’s waren uit het speurdersteam gezet nadat aan het licht was gekomen dat zij een collega hadden afgeluisterd die een drugsdealer verhoorde. Bouhouche werd naar de brigade van Ukkel verbannen, Beijer naar Oudergem. Toen in Waver wapenhandelaar Dekaise werd overvallen, hadden beiden geen dienst.

Niet lang na hun overplaatsing nam het tweetal ontslag uit de rijkswacht en richtte een goed draaiend privé-detectivebureau op. Na verloop van tijd gingen ze wel elk hun eigen weg. Zakelijk, want ze bleven intens contact met elkaar houden.

Het was de speurders uit Waver inmiddels ook opgevallen dat de overvaller, waarvan nadien een robotfoto was gemaakt, sterk geleek op Bouhouche. Verder onderzoek werd hen echter op allerhande manieren onmogelijk gemaakt door procureur des konings Deprêtre. Daarvoor organiseerde hij zelfs perslekken. Want volgens hem was het hele Bende-drama uitgevoerd door enkele kleine criminelen uit de verarmde Borinage die inmiddels waren gearresteerd. Die hadden het gedaan om naar de hoeren te kunnen gaan.
Ze werden evenwel vrijgesproken

Niet enkel de Waverse rechercheurs werd het leven lastig gemaakt. Voor de tweede parlementaire onderzoekscommissie naar de Bende werd verklaard hoe op 6 juni 1997 tevergeefs gepoogd werd bij de Brusselse inlichtingensectie meer gegevens op te vragen over het duo Bouhouche-Beijer. In dit verband viel de naam van een oud-collega bij de Brusselse BOB, die er als wapenexpert ‘Pietje Boem’ werd genoemd. Fievez maakt vandaag de dag deel uit van het onderzoeksteam in Charleroi.

Piekfijn in het pak

Bouhouche was gek op wapens, een meester in het gebruik ervan en lid van een van de schietclubs in het Brusselse. Hij werd al vlug verdacht de moordenaar van Mendez te zijn. Maar hét bewijs kon niet worden gevonden. Toch hadden hij en Beijer al zoveel op hun kerfstok dat ze voor de rechter moesten verschijnen: wapendiefstal, nachtelijk schieten, aanslagen op personen, diefstal,….

Aan de vooravond van dat proces maakte ik een afspraak met Bouhouche in een deftig café in het Brusselse. Het was 28 september 1989. Net zoals bij onze vorige ontmoeting zat hij piekfijn in het pak. Zoals een witteboordencrimineel. Ik had inmiddels de robotfoto die in Waver van één van de overvallers was gemaakt, in handen gekregen. Die had ik laten zien aan een oude-collega van Bouhouche bij de Brusselse BOB. De man belde me ’s anderdaags op. Hij had in zijn huis een foto gevonden die destijds was gemaakt op een personeelsfeestje van de BOB’ers. De gelijkenis van één van de aanwezigen met Bouhouche, was onmiskenbaar.

In het café liet ik Bouhouche de robotfoto zien. “Monsieur Bouhouche, c’est vous n’est-ce pas?” Zonder aarzelen antwoordde hij: “Non, c’est Amory.” Ik was verbaasd door het antwoord omdat ik Amory zelf al een paar keer had ontmoet en die geleek helemaal niet op de figuur van de robotfoto.

Vijf dagen na onze babbel gingen Bouhouche en Beijer naar Antwerpen om een zakenman ertoe aan te manen zijn schuld bij hun opdrachtgever te betalen. Er ontstond tumult. Bouhouche, mij altijd omschreven als zeer impulsief, schoot één van de aanwezigen dood. Het tweetal vluchtte naar het buitenland. Uiteindelijk verschenen ze toch voor het assisenhof in Brussel en werden ze streng veroordeeld. Maar voor de moord op Mendez beschikte de rechters over geen echt bezwarend element. Juridisch gezien loopt de moordenaar van Mendez dus nog altijd op vrije voeten.

Na het uitzitten van zijn straf vestigde Bouhouche zich in een stadje aan de voet van de Franse Pyreneeën. De Belgische politiediensten wisten het niet eens. Hij kwam er op 22 november 2005 door een stom ongeval tijdens het houthakken om het leven. Hem kan niet meer worden gevraagd of hij ooit Tink, die sterk gelijkt op robotofoto 17, heeft ontmoet.


Et ?
Rien de neuf.
Il y a quelque chose qui m'échappe ? farao 
Revenir en haut Aller en bas
Frédéric

Frédéric


Nombre de messages : 1380
Age : 56
Localisation : En vadrouille
Date d'inscription : 12/05/2012

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 14:42

Il est visiblement question de l'"Agent Claude Haulotte" et de "Bouhouche".

In het café liet ik Bouhouche de robotfoto zien. “Monsieur Bouhouche, c’est vous n’est-ce pas?”

Je traduis ceci comme pouvant signifier : dans son café, était assis quelqu'un ressemblant au portrait-robot de Bouhouche. “Monsieur Bouhouche, c’est vous n’est-ce pas?”
Revenir en haut Aller en bas
CS1958




Nombre de messages : 3169
Age : 66
Localisation : LILLE
Date d'inscription : 26/05/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 14:49

Pourquoi répondre "Amory" si j'ai bien compris ?
J'ai du mal à traduire.
Bouhouche reviendrait en force parmi les TBW en ce moment ?
Revenir en haut Aller en bas
bernard1957




Nombre de messages : 351
Age : 67
Date d'inscription : 10/04/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 15:23

:"dans le café, j'ai montré le portrait robot à Bouhouche...sous entendu en disant :
Monsieur Bouhouche c'est vous n'est ce pas? réponse : non c'est Amory
Revenir en haut Aller en bas
CS1958




Nombre de messages : 3169
Age : 66
Localisation : LILLE
Date d'inscription : 26/05/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 16:33

bernard1957 a écrit:
:"dans le café, j'ai montré le portrait robot à Bouhouche...sous entendu en disant :
Monsieur Bouhouche c'est vous n'est ce pas?   réponse : non c'est Amory

Oui, c'est ce que j'ai compris.
Un lien avec Tinck ?
La référence à Amory de la part de MB, nouvelle ? study 
Revenir en haut Aller en bas
bernard1957




Nombre de messages : 351
Age : 67
Date d'inscription : 10/04/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 16:47

tinck = portrait robot vol santana ?
bouhouche ou Amory = portrait robot santana dekaise ?

ce qui ressort du texte proposé par Herve
Revenir en haut Aller en bas
CS1958




Nombre de messages : 3169
Age : 66
Localisation : LILLE
Date d'inscription : 26/05/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyDim 22 Juin 2014 - 16:58

bernard1957 a écrit:
tinck = portrait robot vol santana ?
bouhouche ou Amory = portrait robot santana dekaise ?

ce qui ressort du texte proposé par Herve

Merci. Je comprends mieux.
Toutefois, pour Wavre, le portrait n'est pas retenu par la CBW, uniquement pour le vol de l'Austin. D'où mon étonnement ou en tout cas mon incompréhension. Au demeurant les portraits dont celui du géant, ce qui concerne la seconde vague en matière de PR, ont disparu du site de la CBW. Ils étaient pourtant "emblématiques".
Idem d'ailleurs pour le portrait du conducteur de la Golf qui revient en force depuis samedi.
Pas assez fiables ?
Problèmes résolus sans qu'on le sache ?
Revenir en haut Aller en bas
HERVE




Nombre de messages : 21559
Date d'inscription : 08/12/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyLun 23 Juin 2014 - 7:57


L'article de "La Libre" de ce week-end est sur :

http://fr.scribd.com/doc/230906628/La-Libre-21-Juin-2014-Le-Suspect-Oublie

Il semble clair que le journaliste, Philippe Engels, en sait plus que ce qui est écrit...

Revenir en haut Aller en bas
HERVE




Nombre de messages : 21559
Date d'inscription : 08/12/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyLun 23 Juin 2014 - 11:09


Existe-t-il un lien entre Jean-Marie Tinck et la famille Dossogne ? En particulier le major Victor Dossogne ?

L'enquête criminelle sur les tueurs du Brabant
Par Adrien Masset (Auteur)


Tinck, Jean-Marie - Page 11 Vd210


Tinck, Jean-Marie - Page 11 Vd110


Est-ce la personne dont il est question ci-dessous ?

http://73a.jimdo.com/


Tinck, Jean-Marie - Page 11 Vd010


Il y a aussi un Victor Dossogne sur

http://aia.web-d.be/promotions/96AG


Et

http://www.resistances.be/tueurs19.html


Tinck, Jean-Marie - Page 11 Vd410



Relire


http://archives.lesoir.be/des-archives-du-front-de-la-jeunesse-versee-au-dossier-_t-19900605-Z02R6Q.html

DES ARCHIVES DU FRONT DE LA JEUNESSE VERSEE AU DOSSIER DES TUERIES/BONVOISIN-GROUPE G-TUERIES AMALGAMES ?

HAQUIN,RENE

Page 22

Mardi 5 juin 1990

Des archives du Front de la Jeunesse versées aux dossiers des tueries

Amalgames hasardeux ou éclairantes convergences?

Le «groupe G» est connu depuis belle lurette..

Les factieux du «groupe G» étaient-ils des tueurs? Le juge, dont l'enquête a suscité la question, se rend à Paris pour le dossier Bonvoisin

Plusieurs confrères annonçaient samedi que d'importants documents relatifs aux activités du «groupe G» (qui à la fin des années septante regroupait des gendarmes proches du «Front de la jeunesse») révéleraient l'existence d'un projet de déstabilisation du pays par des attentats à la bombe et par une campagne d'agressions meurtrières. Mais dans les milieux de l'enquête, on s'étonne et l'on parle d'amalgames.

Nous avons annoncé fin avril, au lendemain de la vague de perquisitions ordonnées par le juge Van Espen dans le cadre de l'instruction Bonvoisin, que les archives du «Front de la jeunesse» avaient été saisies au domicile de Victor Dossogne à Zellik, qui fut administrateur de la Cidep, la société éditrice d'«Europe magazine» et père de Francis Dossogne, l'ex-leader du «Front» qui a été interrogé il y a un mois à ce sujet.

Ces documents n'intéressant pas directement l'instruction de M. Van Espen, ce dernier les transmit aux trois juges d'instruction chargés des dossiers des tueries du Brabant (la cellule de Jumet et celle de Termonde) ainsi qu'à la cellule de Nivelles en charge du dossier Mendez et des dossiers des attentats commis à la gendarmerie au début des années 80.

Pour l'affaire de Bonvoisin, on apprend que le juge Van Espen et le substitut Godbille se rendent ce mardi en commission rogatoire à Paris dans l'intention d'obtenir communication de documents saisis à la résidence de Benoit de Bonvoisin, et qui concernent un marché d'armement passé entre une société française et le Zaïre. Un marché sur lequel le juge cherche à savoir si des commissions ont été versées au baron.

Dans les pièces saisies se trouvent des documents que recherchaient notamment les juges Hennart et Collin. Celui-ci fut en charge des dossiers relatifs au baron de Bonvoisin et à la société PDG perquisitionnée rue Belliard en 1981. Une affaire qui vient, enfin, d'être fixée au 5 septembre devant la Correctionnelle de Bruxelles.

Y figurent des procès-verbaux sortis de la BSR de Bruxelles et des informations issues du BCR (le bureau central de renseignements de la gendarmerie). Les noms de six gendarmes membres du groupe G, parmi lesquels Madani Bouhouche, un officier à l'époque à la brigade de Ganshoren et un sous-officier de la brigade de gendarmerie de Jumet (qui n'a pas fait partie de la cellule d'enquête sur les tueries, nous précise-t-on à bonne source).

L'appartenance de Bouhouche au «groupe G» avait été annoncée par l'ancien gendarme Martial Lekeu, qui en fit également partie avant de quitter la gendarmerie puis de quitter la Belgique avec sa famille pour les USA. C'est là que Lekeu fit ses révélations parlant d'un projet de coup d'Etat dans lequel s'inscriraient les tueries du Brabant. Le nom de Lekeu revient notamment dans le dossier du juge Troch sur l'attaque de la fabrique de gilets pare-balles à Tamise en 1983.

Le juge Hennart, en charge de l'affaire Mendez mais aussi du vol des armes à la gendarmerie fin 1981, s'intéresse évidemment de très près aux membres du groupe G et aux autres personnes proches du «Front», parmi lesquelles des militaires (notamment de l'Ecole royale militaire) et des membres de la Sûreté. On pourrait également reparler d'un autre vol de mitraillettes à la gendarmerie d'Erpe-Mere au début des années 80: la technique d'effaçage des empreintes par un extincteur à poudre avait été utilisée, comme elle fut utilisée pour «nettoyer» la Mazda de l'Arabe Faez Al Ajjaz, utilisée pour l'attentat chez le major Vernaillen en octobre 1981.

Tant à Bruxelles qu'à Jumet, on ne semble cependant pas considérer que les documents saisis chez le père de Francis Dossogne bouleversent les enquêtes en cours: une partie des informations ainsi découvertes était connue, plusieurs gendarmes du «groupe G» ont à plusieurs reprises été interrogés.

Rappelons qu'une réunion des membres du groupe G chez l'officier de gendarmerie avait été photographiée dans les années septante par la section «info» de la BSR de Bruxelles.

A noter enfin que Léopold Van Elsbroeck, en détention à Louvain-centrale, a fait en 1986 des déclarations à la cellule de Termonde relatives à des réunions néo-nazies auxquelles participaient entre autres Bultot et Bouhouche. C'est sur la base de confidences de Bultot que Van Elsbroeck a parlé de ces réunions dont il dit avoir vu des photos.

RENÉ HAQUIN

_ _ _


Je me demande ce que "alain" en pense ...

Revenir en haut Aller en bas
alain




Nombre de messages : 1586
Date d'inscription : 10/08/2010

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyLun 23 Juin 2014 - 15:49

Pour la guerre de l ombre ,relire /SUN TZU
ET ,qui a gagné ds cette bataille de l ordre et du désordre ?
Revenir en haut Aller en bas
HERVE




Nombre de messages : 21559
Date d'inscription : 08/12/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyLun 23 Juin 2014 - 16:50


http://www.artdelaguerre.com/

Revenir en haut Aller en bas
CS1958




Nombre de messages : 3169
Age : 66
Localisation : LILLE
Date d'inscription : 26/05/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyLun 23 Juin 2014 - 17:01

HERVE a écrit:

http://www.artdelaguerre.com/


Cela doit leur faire tout drôle à nos barakis-prédateurs.
Il ne manque plus que Clausewitz !!! Shocked 
Revenir en haut Aller en bas
CS1958




Nombre de messages : 3169
Age : 66
Localisation : LILLE
Date d'inscription : 26/05/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyLun 23 Juin 2014 - 17:24

Pour une illustration du profil possible des TBW et essayer de comprendre leur mode de fonctionnement:
Faites entrer l'accusé - Jean-Etienne Subercaze, le diabolique
Sur You Tube... study 
Revenir en haut Aller en bas
FAITESVITE




Nombre de messages : 987
Date d'inscription : 08/10/2010

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 2:51

@CS j'ai regardé le Faites entrer l'accusé sur subercaze à l'instant, mais c'est un homme seul, et je n'avais pas envisagé ce type de profil, je ne vois pas cet homme tirer sur la police en mode guerrier comme le faisaient les TBS.
En revanche si vous regarde celui sur les frère Jourdains https://www.youtube.com/watch?v=fSfVe3bqg_I
vous comprendrez ce que je veux dire quand je parle d'un tueur psycopathe dominant sur une fraterie ou un milieu famillial marginal. Là il s'agit de crime sexuel, mais peu importe, milieu de ferrailleurs desargenté pour qui le butin des tbws n'aurait rien de marginal, pret à tout, frere qui suit aveuglement, limité intellectuellement. Et surtout on est en plein dans le type de profil que l'on trouve de part et d'autre de la frontière dans ces region desargentée post minier / desindustrialisation. Alcool, chomage...
Revenir en haut Aller en bas
luanda




Nombre de messages : 562
Date d'inscription : 05/12/2013

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 3:41

j ai 3box ou je cache des armes ,une connaissance a
3equipes de trois personnes don il ne connait qu une personne par equipe
l equipe 1 iras chercher les arme dans le box 1
l equipe 2 dans le box 2 etc
sans connaitre les action et les equipe il suffit de changer les armes d un box a l autre et d en
avertir la connaissance
ne serais ce pas ce genre de role que bouhouche et bejer aurais pu jouer
jean marie tinck aurais fait partie d une equipe sans en savoir plus que le fait qu il etais du "bon coté"
Revenir en haut Aller en bas
CS1958




Nombre de messages : 3169
Age : 66
Localisation : LILLE
Date d'inscription : 26/05/2011

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 8:40

FAITESVITE a écrit:
@CS j'ai regardé le Faites entrer l'accusé sur subercaze à l'instant, mais c'est un homme seul, et je n'avais pas envisagé ce type de profil, je ne vois pas cet homme tirer sur la police en mode guerrier comme le faisaient les TBS.
En revanche si vous regarde celui sur les frère Jourdains https://www.youtube.com/watch?v=fSfVe3bqg_I
vous comprendrez ce que je veux dire quand je parle d'un tueur psycopathe dominant sur une fraterie ou un milieu famillial marginal. Là il s'agit de crime sexuel, mais peu importe, milieu de ferrailleurs desargenté pour qui le butin des tbws n'aurait rien de marginal, pret à tout, frere qui suit aveuglement, limité intellectuellement. Et surtout on est en plein dans le type de profil que l'on trouve de part et d'autre de la frontière dans ces region desargentée post minier / desindustrialisation. Alcool, chomage...

Tout à fait d'accord sur le profil des asociaux sans repères. Sauf que pour les Jourdain, on est dans le domaine des crimes sexuels. Mais le milieu correspond bien. Des marginaux, des déclassés, vivant dans la précarité.
Pour Subercase, je ne partage pas votre point de vue car il s'agit d'une "entreprise familiale" avec un dominant qui emmène dans ses actions ses proches. Pour ce qui est de tirer sur la police, je vous le concède. Mais le profil est intéressant. Une petite équipe soudée par la fascination à l'égard d'un chef psychopathe.
Revenir en haut Aller en bas
HERVE




Nombre de messages : 21559
Date d'inscription : 08/12/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 11:02


La question d'un éventuel lien entre Jean-Marie Tinck et la famille Dossogne a été posée plus haut.

C'est l'occasion d'en savoir plus sur cette famille ...

Extrait de "De Morgen" du 16 novembre 1990 :


Tinck, Jean-Marie - Page 11 Doss10


Major Henri Dossogne was in 1980 een 56-jarige stafbrevethouder van de Artillerie die bij de "Algemene Dienst Inlichtingen en Veiligheid" (beter bekend als SGR) een zeer vertrouwelijke en invloedrijke positie innam : hij was belast met de kontrole over de interne veiligheid bij deze militaire inlichtingsdienst van de generale staf van het Belgisch leger (...)

Henri Dossogne a été muté à Berlin-ouest (vers 1980).

Son neveu était Tony Dossogne, un commandant des para-commandos qui a entraîné le Front de la Jeunesse à Marche-les-Dames.

Francis Dossogne, fils du colonel Victor Dossogne, est le demi-frère de Tony Dossogne et était à la tête du Front de la Jeunesse.

Le nom "Dossogne" a une place centrale dans le schéma de Paul Latinus.

Revenir en haut Aller en bas
HERVE




Nombre de messages : 21559
Date d'inscription : 08/12/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 11:38


Y a-t-il eu un quelconque lien entre Henri Dossogne et James Pavitt à Berlin ?

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Pavitt

(...) Pavitt joined the CIA in 1973 as a Career Trainee with postings to Europe, Asia and Washington.[citation needed] He was posted to Vienna[4] (1976-1978), East Berlin (1978-1980), Budapest, Hungary and Malaysia (1980-1983).[5] He was expelled (PNG'd) from East Germany.[5] He was chief of station in Luxembourg (1983-1986).[5][6] (...)

Revenir en haut Aller en bas
K




Nombre de messages : 8603
Date d'inscription : 15/02/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 13:10

bien vue , ils auraient pu jouer aux cartes " unter der linden " vers 1980

va savoir s'ils se sont rencontrer là ! à Checkpoint Charly
Revenir en haut Aller en bas
HERVE




Nombre de messages : 21559
Date d'inscription : 08/12/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 15:25


En tout cas, ce James Pavitt me semble de plus en plus suspect ... et impliqué dans beaucoup de choses.

Revenir en haut Aller en bas
K




Nombre de messages : 8603
Date d'inscription : 15/02/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 15:45

c'est normal Hervé autrement il serait pas devenu n°1 ou deux de la CIA

tu pense qu'il a joué aux cartes tout ce temps

il a aidé à organiser des coup_ états et des assas_sinats politiques , semer la terreur parmi les teeroristes etc

c'est son job non ?
pas d'aller de réception en réception mais je pense pas qu'ils ont fait des actions là où ils sont stationnés .

Revenir en haut Aller en bas
K




Nombre de messages : 8603
Date d'inscription : 15/02/2009

Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 EmptyMar 24 Juin 2014 - 15:49

le detecteur de tremblements de terre n'a rien laisser filtrer des tests d' aujourd'hui ou c'était demain ?

moi ,je n'y crois trop mais j'attends quand même aussi ce qui se passe : liberation Lundi ?
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé





Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty
MessageSujet: Re: Tinck, Jean-Marie   Tinck, Jean-Marie - Page 11 Empty

Revenir en haut Aller en bas
 
Tinck, Jean-Marie
Revenir en haut 
Page 11 sur 32Aller à la page : Précédent  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 21 ... 32  Suivant
 Sujets similaires
-
» Arijs, Jean Marie
» Bourlard, Jean-Marie
» Paul, Jean-Marie
» Millet, Jean-Marie
» Tinck, Jean-Marie

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
les tueries du Brabant :: PRESENTATION DES TUERIES DU BRABANT :: Who's who :: les suspects-
Sauter vers: